<img src="https://queue.simpleanalyticscdn.com/noscript.gif" alt="" referrerpolicy="no-referrer-when-downgrade">
Skip to content

Asiakasreferenssi Rocla ja Cat -trukit tuovat keräilytyöhön turvallisuutta ja ergonomiaa

Hartwall uusi trukkikalustoaan ja trukeiksi valikoitui jälleen laadustaan ja kestävyydestään tutut Roclan varastotrukit ja sähköiset Cat® -vastapainotrukit

Hartwall uusi trukkikalustoaan ja trukeiksi valikoitui jälleen laadustaan ja kestävyydestään tutut Roclan varastotrukit ja sähköiset Cat® -vastapainotrukit. Trukkien päivittäisen huollon varmistaa Logisnext Finland Oy:n in-house huoltomekaanikot. Käyttäjien kokemukset ja tarpeet otettiin huomioon vahvasti, kun tuli aika tehdä päätöksiä trukkien ominaisuuksien suhteen. 

Hartwall Lahden panimo on ollut Logisnext Finland Oy:n (ennen Rocla Solutions Oy:n) pitkäaikainen asiakas. Trukkien huolto tapahtuu in-house huoltona nimettyjen huoltomekaanikkojen toimesta asiakkaan tiloissa.

Hartwallilla on kokemusta Roclan trukeista jo 90-luvun lopulta lähtien. Vuonna 2019 toimitettiin kattavasti Roclan pinoamistrukkeja ja lavansiirtäjiä sekä sähköisiä Cat®- vastapainotrukkeja.

Ergonomisia, laadukkaita ja turvallisia trukkeja vaativaan keräilytyöhön

Jarno Hovinen on ollut Hartwallilla töissä 21 vuotta, joista neljä vuotta keräilypuolen osastopäällikkönä. Keräilypuolella työskennellään kolmivuorossa, jolloin yhdessä vuorossa on noin 4 – 5 vastapainokuskia ja 10 keräilijää töissä.

”Turvallisuus on meillä Hartwallilla erittäin korkea prioriteetti, siksi esimerkiksi bluespot valo on ollut ehdoton lisävaruste, joka on saanut paljon kiitosta työntekijöiltä. Myös trukin omat valot ovat kehittyneet, mikä lisää näkyvyyttä”.

hartwall_bluespot_0

Uusien Cat- sähkövastapainotrukeissa kiitosta käyttäjiltä saa niiden ergonomia, turvallisuus ja käytettävyys.

Hartwallilla kuljetetaan paljon korkeita taakkoja, siksi trukeissa istutaan normaalia korkeammalla. Riku Varkka, tuotantotoimituksen työntekijä kehuu Cat- vastapainon penkkiä sekä miten se tukee takareittä ja näin kuski istuu tukevasti ajon aikana. Hovinen toteaakin,

”penkki on väärä paikka säästää euroja. Hyvä ergonomia näkyy työntekijöiden jaksamisessa ja työviihtyvyydessä. Hartwallilla pyritään kehittämään työn tekoa, helpottamaan manuaalista työtä ja sitä, että meillä ihmiset jaksavat töissä.”

”Näin itsekin lahtelaisena täytyy sanoa, että on kunnia-asia saada hoitaa Hartwallin asiakkuutta. Yhteistyö on avointa ja kehittävää ja asiakkaalle pyritään aina löytämään ratkaisu, joka parhaiten soveltuu työtehtävään. Kuskien palautteella on iso merkitys, kun trukkiin valitaan eri lisälaitteita. Valituilla lisälaitteilla ja optioilla on iso merkitys niin turvallisuuteen kuin työhyvinvointiin”, toteaa Timo Leppänen Logisnext Finland Oy:n asiakasvastaava. ”Hartwall on aina lähtenyt ennakkoluulottomasti mukaan myös yhteisiin kehityshankkeisiin, näiden kehityshankkeiden tavoitteena on löytää asiakkaalle lisäarvoa tuottavia ratkaisuita.” jatkaa Leppänen.

Cat- trukin hallintalaitteet mahdollistavat kuskikohtaisen räätälöinnin

Trukkien eri ominaisuuksia ja lisävarusteita mietittiin myös kuskien kesken ennen kuin päädyttiin tiettyyn trukkimalliin ja lisävarusteisiin. Hartwallilla kysyttiin esimerkiksi kuskien mielipidettä siihen, millainen suunnanvaihtovipu valitaan – viiksimallinen ohjauspylväs vai peukalosuunnanvaihto, jossa on samassa muut trukin hallintalaitteet. Sormiohjailtava malli voitti valinnan.

ccep25nfs14058fccep25nfs14061fccep35nfs14824f

”Nopeasti oppi ajamaan uusilla trukeilla, sormiohjaus on hyvä ja helppo käyttää. Yksityiskohtia saa hyvin speksattua, kuski saa kyllä kaiken niin kuin haluaa. Tosi hyviä koneita ovat ja ajo on tasaista.” toteaa Varkka. ”Koneet ja niiden ominaisuudet ovat selkeästi kehittyneet vuosien varrella. Varsinkin näissä uusissa sähköisissä Cat- vastapainotrukeissa on ollut paljon hyvää ja kone on toimiva.” jatkaa Hovinen.

Cat vastapainojen ajo-ominaisuuksia voidaan säätää kuskin mieltymysten mukaisesti.

”Meille on tärkeää tarjota kuljettajien käteen sopiva työkalu, jotta työn tekeminen on tehokasta. Siksi kuuntelemme asiakkaidemme palautetta ja nykyiset Cat ja Rocla trukkimallistot ovat säädettävissä ajo-ominaisuuksiltaan kuljettajien mieltymyksen mukaan. Meidän trukkien huoltotyökalu tarjoaa kattavan valikoiman säätöjä, jonka avulla ammattitaitoiset mekaanikot muuttavat trukkien käytettävyyden kuljettajien toiveista käytäntöön.” toteaa Cat- tuotteiden tuotepäällikkö Arttu Kautonen.

In-House mekaanikot tarjoavat apua, tietoa ja taitoa heti tarpeeseen

Hartwallin tiloissa työskentelee kaksi Logisnext Finland Oy:n huoltomekaanikkoa. Nimetyt huoltomekaanikot tuntevat asiakkaan konekannan ja näin varmistetaan, että trukkikanta on aina huollettu, turvallinen käyttää ja vikakorjaukset hoituvat nopeasti.

”On hyvä, että mekaanikkojen apu on heti lähellä, heillä on tietoa ja taitoa. Viesti menee perille asti. Heidän kanssaan on helppo tulla toimeen.” toteaa Varkka. Hovinen jakaa Varkan kokemuksen huoltomekaanikkojen työskentelystä Hartwallilla:

”Asiat otetaan tosissaan, asiakaspalvelu on todella hyvää. Heille asiakkaan etu on tärkein ja ovat sitoutuneita työhönsä. Ideat tuodaan esille ja sitä me arvostamme myös. Logisnext Finland Oy:n huoltomekaanikoilla on selkeä halu kehittää meidän toimintaa.”

 

Tuotteet ja palvelut:

Rocla pinoamistrukki SST

Sähköinen Cat -vastapainotrukki

Rocla lavansiirtotrukki

In-House huoltopalvelut