Käytämme sivuillamme evästeitä verkkosivujemme käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi, käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja sivujemme kehittämiseksi. Lue lisää evästeistä ja niiden poistamisesta täältä.

OK
  • Dansk
  • Suomi
  • Русский

Pitkän yhteistyön kulmakiviä ovat laatu, brändi ja henkilöt

Tiistai 26.5.2020

Logisnext Finland Oy toimitti Alfaroc Logistics Oy:lle useita kymmeniä Roclan trukkeja ja sähköisen Cat® –vastapainotrukin li-ion akuilla vuonna 2019.  

Alfaroc Logistics Oy:n nykyaikainen logistiikkakeskus valmistui Lahteen vuonna 2019. Moderni logistiikkakeskus käsittää 27 000m² varastotilaa, 50 000 lavapaikkaa ja 10km pientavarahyllyä.  

Työvälineissä haluttiin panostaa uusimpaan teknologiaan. Roclan keräily-, lavansiirtäjä- ja työntömastotrukeissa sekä sähköinen Cat® –vastapainotrukissa on käytössä Li-ion akkuteknologia.  

Lahden logistiikkakeskuksessa on tällä hetkellä käytössä useita kymmeniä Logisnext Finland Oy:n (entinen Rocla Solutions Oy:n) toimittamaa uutta trukkia. 

Joustava yhteistyö kaiken perusta

Alfaroc Logistics Oy:lla ja Roclalla on pitkä yhteinen historia, yhteistyö juontaa juurensa jo vuoteen 2009.  

”Arvostamme laatua, brändiä ja henkilöitä, joiden kanssa olemme saaneet ja saamme nytkin työskennellä” toteaa Alfaroc Logistics Oy:n toimitusjohtaja Tiia Bister. Vuonna 2010 otettiin ensimmäiset 8 trukkia käyttöön Vaasassa, tänään trukkeja on käytössä useammissa toimipisteissä yhteensä lähemmäs 100.

  

Vuonna 2015 Alfaroc aloitti panostamaan 3PL logistiikkaan. Trukkitarpeet ovat muuttuneet nopeasti ja tiiviilläkin aikataululla on jouduttu vaihtamaan trukkimalleja. ”Se joustavuus, mitä Logisnext Finland Oy on pystynyt tarjoamaan vuosien varrella, on ollut huikeaa. Esimerkiksi kello 14 menee kone rikki perjantaina, niin neljältä on vaihtokone tilalla. Emme pysty itse olemaan joustavia ja ketteriä, jos kumppanimme eivät ole sitä.” kertoo Mika Hyvärinen, Alfaroc Logistics Oy:n liiketoimintajohtaja

Ympäristöystävällisyys ja nopea latausaika syynä uuden Li-ion akkuteknologian käyttöönottoon 

Kun Alfaroc Logistics Oy:n modernia logistiikkakeskusta aloitettiin suunnittelemaan Lahteen, haluttiin hyödyntää uusinta ympäristöteknologiaa, tukea kotimaisia toimittajia ja panostaa teknologiaan työskentelyvälineissä. Kiinteistön suunnittelussa haluttiin kaikki mahdollinen tila käyttää asiakkaiden tavaroiden varastointiin, mikä johti mietintään sopivasta akkuteknologiasta. Myös vihreät arvot ja energiatehokkuus haluttiin huomioida akkuvalintaa tehtäessä. 

Logisnext Finland Oy:n myynnin, tuotepäälliköiden ja akkuasiantuntijoiden kanssa keskustelu johti lopulta päätökseen valita Li-ion akkuteknologia kaikkiin trukkeihin.  

”Aluksi mietimme geeliakkuja, mutta mahdollisuus nopeaan lataukseen, tilan parempaan hyötykäyttöön ja ympäristöarvot käänsivät päätöksen li-ion teknologian hyödyksi”. sanoo Hyvärinen. 

Käyttäjänäkökulmasta akkujen käyttö ja lataaminen on ollut helppoa.

Nyt kun li-ion akut ovat olleet käytössä on voitu todeta, että tilan käyttö on maksimoitu asiakkaiden tavaroille, nopea lataus varmistaa, että trukin saa nopeasti käyttöön ja energiatehokas teknologia edistää Alfaroc Logistics Oy:lle tärkeitä arvoja.  

”Raportoimme asiakkaillemme tarkasti eri asioista, esimerkiksi käyttöasteita ja hiilidioksidipäästökuluja. Kun saamme kerättyä enemmän dataa liittyen li-ion akkuihin, tulemme tätäkin tietoa hyödyntämään raportoinnissa asiakkaillemme.” kertoo Bister. ”Olemme akkuvalinnallamme Päijät-Hämeen edelläkävijä, mistä olemme ylpeitä.” Bister jatkaa.  

Huoltohenkilökunnan raudanluja ammattitaito näkyy arjessa ja kulujen ennaltaehkäisyssä

”On tarvittu huolto sitten tänne Lahteen, maakuntiin tai pääkaupunkiseudulle, niin aina on onnistuttu saamaan huolto nopeasti ja huomattu, että Logisnext Finland Oy:n huoltohenkilökunta koostuu raudanlujista ammattilaisista”. sanoo Hyvärinen. 

Alfarocilla arvostetaan huoltomekaanikoiden kokonaisvaltaista lähestymistapaa, jossa trukkikuskien kanssa keskustellaan ja koulutetaan esimerkiksi akkujen käytöstä ja lataamisesta. Sama välittäminen mikä näkyy jo myyntivaiheessa, toteutuu trukkihuollonkin toimesta. ”Logisnext Finland Oy:n huoltomekaanikko ei poistu tontilta, ennen kuin kone jälleen toimii. Varaosien saatavuus ja huollon vasteaika on ollut hyvä.” kertoo Kasperi Ijäs, operatiivinen päällikkö

”Huoltomekaanikkojemme toiminta on oivaltavaa, pyritään ennalta ehkäisemään kuluja sekä etsimään ratkaisuja, jolla parannetaan turvallisuutta tai pidennetään koneen käyttöikää.” toteaa Logisnext Finland Oy:n avainasiakaspäällikkö Timo Leppänen. ”Mietimme asiakkaan kokonaistilannetta, mikä olisi järkevin ratkaisu, jotta meidän asiakkaamme saa pidettyä omille asiakkailleen tekemät lupaukset.”

Meillä parhaiden ratkaisuiden löytäminen asiakkaalle lähtee jo ensimmäisestä tapaamisesta asiakkaan kanssa”, jatkaa Leppänen. 

Alfaroc Logisticsin Mika Hyvärinen kiteyttää yhteistyön seuraavasti: 

”Laadukas tuote ja asiakaspalvelu, nopea reagointi ja joustava toimija. Logisnext Finland Oy:lla on kyky ja halu sparrata asiakasta. Asiakkaan haasteeseen on tarjottu ratkaisuja, ei vain koneita. Olette hyvin päässeet käsiksi asiakkaan logistiikkaan ja siihen, miten saadaan parhaalla mahdollisella tavalla tavoitteet toteutettua. Se mitä me täällä teemme, ei ole vain Alfaroc Logistics Oy:n tai Logisnext Finland Oy:n juttu, vaan meidän asiakkaiden logistiikan tavoitteiden saavuttamista. Sen te olette ymmärtäneet ja toteuttaneet hyvin.”

 

alfaroc.fi

Lue miten trukkisi akulla on yhä enemmän merkitystä

Tutustu tuotteisiin:

Roclan keräilytrukki

Roclan lavansiirtäjä

Roclan työntömastotrukki

Jaa sivu: