<img src="https://queue.simpleanalyticscdn.com/noscript.gif" alt="" referrerpolicy="no-referrer-when-downgrade">
Skip to content

Satotukku luottaa Logisnext Finlandin palveluihin

”Roclan trukit ovat osoittautunut turvallisiksi ja luotettaviksi.” Henrik Ć–sterman Tuoreita vihanneksia ja hedelmiä jo 50 vuoden ajan suomalaisten arkeen

”Roclan trukit ovat osoittautunut turvallisiksi ja luotettaviksi.” Henrik Ć–sterman

Tuoreita vihanneksia ja hedelmiä jo 50 vuoden ajan suomalaisten arkeen toimittaneen Satotukun Vantaan varasto- ja logistiikkakeskuksessa hyödynnetään Rocla Solutionsin uusia PLS20 matalakeräilijöitä. Vuoden jokaisena päivänä operoiva Satotukku tekee yhteistyötä eturivin sopimusviljelijöiden kanssa sekä takaa asiakkailleen laadukkaat ja tuoreet tuotteet.

Satotukusta lähtee vähittäiskauppoihin päivittäin 300-350 lavallista hedelmiä ja vihanneksia eri puolille Suomea. Suurimmat volyymit ovat kasvukeskuksissa, kuten pääkaupunkiseudulla.

”Meidän oli aika hankkia uudet keräilytrukit viisi vuotta palvelleiden koneiden tilalle. Kartoitimme eri vaihtoehtoja, ja päädyimme lopulta Roclan PLS20 matalakeräilytrukkeihin. Valintaamme vaikutti hinnoittelun lisäksi hyvät käyttökokemukset Roclan trukeista ja Logisnext Finland Oy:n huolto- ja ylläpitopalveluista. Roclan trukit ovat osoittautuneet turvallisiksi ja luotettaviksi”, sanoo Satotukun logistiikkapäällikkö Henrik Ć–sterman. ”Myönteistä on sekin, että ne valmistetaan Suomessa.”

Ergonomiaan ja turvallisuuteen uusia ratkaisuja

Satotukulla on katkeamaton kylmäketju. Tilausten keräämisen käytetään 13 uutta PLS20 matalakeräilytrukkia. ”Pidämme lämpötilan viileimmässä varastotilassamme neljässä asteessa, jotta varmistamme hedelmien ja vihannesten säilymisen tuoreina. Henkilöstöllemme haluamme tarjota ergonomiset työvälineet välttääksemme muun muassa niska- ja hartiaseudun rasitustiloja”, korostaa Ć–sterman. ”On tärkeä välttää huonojen työasentojen aiheuttamaa rasitusta.”

PLS20:n kuljettajatilaan on helppo nousta, ja sen ohjausjärjestelmä reagoi tarkasti kuljettajan ajotapaan sekä ajonopeuteen. Ajoasennon kuljettaja voi valita säädettävästä ohjauspyörästä sekä hyödyntää ergonomista mattoa. ”Tärkeää on kuljettajan ajoasento sekä riittävän suuri ajotila”, sanoo Satotukun varaston esimies Antti Nikkanen. ”Hyvää on sekin, että varastomies voi ikään kuin taluttaa PLS20:ää vieressä kävellen. Se helpottaa ja tehostaa keräämistä tilanteissa, joissa tuotteet ovat lähekkäin.”

”Seuraamme toimintojemme kokonaistehokkuutta, kuten varastojemme kiertoa”, korostaa Ć–sterman. ”Uuden kalustomme akkukapasiteetti kestää kaksikin vuoroa peräkkäin, eli niiden käyttöaste on aiempaa parempi. Hyvää on sekin, että tulemme nyt toimeen 13 matalakeräilijällä aiemman 15 sijaan.”

Keräilytrukkeja käyttää Satotukulla yhteensä noin 25 henkilöä. ”Pyrimme siihen, että meillä ei satu ainuttakaan työtapaturmaa”, kertoo Nikkanen. ”Opastamme henkilöstöämme käyttämään kaikkia trukkeja turvallisesti, ja käymme läpi erilaiset ruuhkapaikat. Hyvän näkyvyyden ansiosta on helpompaa havainnoida ympäristöä, ja PLS20:n bluelight-toiminnallisuus parantaa työturvallisuutta. Kalusto on soveltunut hyvin niillä suoritettaviin työtehtäviin.”

dsc03152

Kokonaisvaltaista palvelua

Satotukku on vuokrannut koko trukkikalustonsa Roclalta jo noin 10 vuoden ajan. Yrityksen käytössä PLS20 matalakeräilytrukkien lisäksi on Rocla TPS20 lavansiirtotrukkeja sekä Caterpillar EP16 sähkövastapainotrukkeja. Satotukku hyödyntää laajasti Logisnext Finland Oy:n palveluja. Huollot, ylläpito ja normaalit vikaantumiset sisältyvät kiinteään kuukausihintaan.

”Emme halua sitoa pääomaamme trukkeihin. Hankimme tarvitsemamme kaluston vuokrapalveluna kattaen huollon ja ylläpidon”, kertoo Ć–sterman. ”Meille on tärkeää, että meidät pidetään tietoisina uusista innovaatioista ja tuotekehityksestä. Arvostamme sitä, että saamme nopeasti koekäyttöön uusimmilla ominaisuuksilla varustetut trukit. PLS20:een pääsimme tutustumaan jo prototyyppivaiheessa. Logisnext Finland Oy:n palvelut ovat toimineet jokaisella osa-alueella hyvin, ja yhteyshenkilömme on aina valmis kuuntelemaan näkemyksiämme sekä toiveitamme.”

Logisnext Finlandilla on Suomeen laajin noin 80 ammattilaisen oma huoltoverkosto, joka pitää huolen asiakkaiden trukeista. Nimetty huoltomekaanikko käy säännöllisesti Satotukun tiloissa suorittamassa määräaikaishuollot sekä kunto- ja turvallisuustarkastukset. ”Ammattitaitoiset ja maamme parhaat mekaanikkomme toimivat huoltoautoineen koko maan laajuisesti ja varaosatoimitukset toimivat kauemmas maakuntiinkin sujuvasti. Huollamme ja korjaamme kaikki trukkimerkit ja paljon muutakin”, sanoo Rocla Solutionsin avainasiakaspäällikkö Timo Leppänen.

Roclan tuotekehitysyksikkö ja tehdas ovat Järvenpäässä. ”Teemme tuotekehitystä myös tiiviissä yhteistyössä loppukäyttäjien kanssa. Tuotekehitysyksikkömme tutustuu tarkasti loppukäyttäjien työhön ja työtapoihin jo uuden tuotekehitysprojektin alkuvaiheessa sekä kuuntelee ja ottaa huomioon käyttäjien toiveita tulevista uusista trukeista”, kertoo Leppänen.

untitled_design_1_0