Käytämme sivuillamme evästeitä verkkosivujemme käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi, käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja sivujemme kehittämiseksi. Lue lisää evästeistä ja niiden poistamisesta täältä.

OK
  • Dansk
  • Suomi
  • Русский

Vanhuksille ruokaa Postin ja Logisnext Finlandin skoottereilla

Perjantai 3.4.2020

Helsingin Lauttasaaren kirkon pihalla seisoo tyytyväisiä miehiä. Seurakunta on juuri saanut lahjoituksena Logisnext Finlandilta (entinen Rocla Solutions) ekologisen sähköskootterin, Kyburzin. Niillä on tarkoitus huolehtia helsinkiläisten vanhusten ruokaostokset, nyt kun koronavirus uhkan takia yli 70-vuotiaiden tulisi pysyä kotona ja välttää kaikkea turhaa liikkumista.

-Aloitamme ruokahuollon niille vanhuksille, joilla ei ole ketään, joka kävisi heidän puolestaan kaupassa, kertoo Juha Rintamäki, Helsingin seurakuntayhtymän johtaja ja Lauttasaaren kirkon kirkkoherra.

Helsinki apu –projekti on Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakunnan yhdessä organisoima käytännön toimi, jolla varmistetaan ruokahuolto myös ikäihmisille. Jokaiselle yli 80-vuotiaalle soitetaan ja kysytään, millaista apua tämä kokee tarvitsevansa. Helsingissä näitä on 27 000 henkilöä.

Jos henkilö tarvitsee apua ruokahuoltoon, niin seurakunnan työntekijät ja vapaaehtoiset auttajat käyvät ruokakaupassa ostamassa vanhuksen toivomat tuotteet ja kuljettavat ne Postin ja Logisnext Finlandin ja sähköskoottereilla. Skoottereita on yhteensä 14, joista 13 on lainassa Postilta. Ne jaetaan Helsingin seurakuntapiirien käyttöön.

Lauttasaaren seurakunnan käyttöön tulleessa sähköskootterissa on 2cool –kylmälaatikot, jolla pystytään varmistamaan, ettei elintarvikkeiden kylmäketju katkea.

(Kuvassa vasemmalta oikealle: Joel Niemi, vapaaehtoinen kuski, Lasse Åberg ja Juha Pöllänen, Logisnext Finland Oy ja Juha Rintamäki, Helsingin seurakuntayhtymän johtaja ja Lauttasaaren kirkon kirkkoherra.)

Logisnext Finland ja Posti kouluttavat kuljettajan

Logisnext Finland ja Posti kouluttavat kuljettajat. Käyttökoulutuksen lisäksi kuljettajat noudattavat kaikkia niitä varotoimia, joita koronaviruksen takia on yleisesti ohjeistettu. Sähköskooterilla saa ajaa samoilla säännöillä kuin mopollakin.

- On hyvä, että meille tulossa olleet sähköskootterit saatiin nyt väliaikaisesti tähän käyttöön. Meistä postilaisista on hienoa olla mukana osallistumassa yhteiskuntavastuuseen tälläkin tavalla, kertoo Kari Tuomola Postista.

Logisnext Finland puolestaan huolehtii, että skootterit pysyvät kunnossa. Skoottereihin tarjotaan täysihuolto ja varaosat.

Sähköskootterin maksinopeus on 45 km/h ja akku riittää noin 110 km matkalle yhdellä lautauksella.

Idea jalostui omien naapureiden auttamisesta

Idea skoottereiden lainaamiseen syntyi ICT ja varaosajohtaja Juha Pölläsen päässä taloyhtiön Facebook-ryhmän naapuriapu keskustelun pohjalta.  Ensiksi tarkoitus oli auttaa vain omassa taloyhtiössä asuvia vanhuksia. Mutta sitten ideaan tarttuikin kirkkoherra Rintamäki ja projekti kasvoi.

Nopeasti syntyi idea ottaa mukaan Posti, koska Logisnext Finland huoltaa Postin käyttämät sähköskootterit. Tältä pohjalta tärkeää projektia lähti viemään eteenpäin Logisnext Finlandilta Juha Pöllänen ja Juha Ruotsalainen, Lauttasaaren seurakunnasta Juha Rintamäki ja Postin Kari Tuomola. 

- Postin ja Logisnext Finland Oy:n pitkä yritysyhteistyö mahdollistaa tämänkaltaisten yhteiskuntavastuullisten projektien nopean käynnistämisen, sanoo Juha Ruotsalainen.

Pölläsen mielestä nyt jos koskaan yrityksillä on myös sosiaalinen velvollisuus auttaa, jotta yhdessä selviämme koronaviruksen aiheuttamista ongelmista.

Videotervehdys Juha Rintamäeltä skootterilahjoitukseen liittyen!

 

Helsingin kaupungin tiedote yhteistyöstä: https://www.sttinfo.fi/tiedote/helsinki-apu-saa-mukaan-uusia-yrityskumppaneita?publisherId=60590288&releaseId=69878467

Postin tiedote yhteistyötä: https://www.posti.com/media/mediauutiset/2020/vanhuksille-ruokaa-postin-ja-logisnext-finlandin-skoottereilla/#_ga=2.264495878.804344843.1585843050-1691622930.1519717922

Helsinki-apu:

Hankaloittaako korona-epidemia omaa tai läheisesi arkea? Tarvitsetko apua kauppa-asiointiin tai kaipaatko yksinkertaisesti juttuseuraa jäätyäsi yksin neljän seinän sisälle? Helsinki-apu 09 310 10020 (ma–pe klo 9–16) on palveleva puhelinnumero yli 70-vuotiaille helsinkiläisille korona-ajan pulmissa. Puhelun aikana kirjataan ylös soittajan avuntarpeet ja ohjataan hänet tarvittavan avun piiriin. Palvelun tarjoavat Helsingin kaupunki ja Helsingin seurakuntayhtymäyhtymä. Lue lisää:

hel.fi/helsinkiapu / hel.fi/helsingforshjälpen / hel.fi/helsinkihelpline

Lisätietoa sähköskootterista:

Katso video Sähköskootterista

Lisätietoa Logisnext Finland Oy:n nimenmuutoksesta

 

Jaa sivu: