Käytämme sivuillamme evästeitä verkkosivujemme käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi, käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja sivujemme kehittämiseksi. Lue lisää evästeistä ja niiden poistamisesta täältä.

OK
  • Dansk
  • Suomi
  • Русский

Trukkiakut, -varaajat ja -varaamot

Akun huoltaminen on yksi sähkötrukin tärkeimmistä huoltotoimenpiteistä

Oikein huollettu ja varattu akku kestää noin 1500 lataus-purkaussykliä ja on turvallinen käyttää. Roclan huoltomekaanikot ovat myös koulutettuja huolehtimaan akkujen ja varaajien kunnosta.

Akun varaaminen

Akut on yleensä varattava jokaisen täyden työvuoron jälkeen, kun trukki on ollut käytössä. Akkua ei kuitenkaan ole syytä ladata ennen kuin sen on tyhjä, koska turha lataaminen alentaa akun käyttöikää. Työpaikalla on hyvä sopia yhteisistä säännöistä kuinka akut sekä huolletaan että varataan ja kenen toimesta tämä toteutetaan.

Varaamo

Akkujen varaamisen suositellaan erillistä varaamoa, kun varattavien akkujen energia on suurempi kuin 15 kWh. Akkujen varaamo on hyvä suunnitella yhteistyössä paikallisten paloviranomaisten kanssa.   Akkujen määrästä riippumatta on niiden varaustilan ilmanvaihdon oltava hyvä ja tarvittaessa koneellinen. (Ilmanvaihdon riittävyyden voi tarkastaa IEC_62485-3 -standardista.) 

Lithium-akkuja käytettäessä erillistä varaamoa ei tarvita, koska kaasuja ei synny. 

Lisätietoja akuista ja varaajista

Lisätietoja akuista ja varaajista saat Roclan asiantuntijoilta tai suoraan akkujen maahantuojilta.

Kysy lisätietoa alueesi yhteyshenkilöltä

Jukka Korpinen

Huoltopäällikkö
Puh. 020 778 1400

Täyttämiesi tietojen perusteella asiantuntijamme voi ottaa sinuun yhteyttä. Lähettämällä tämän lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Jaa sivu: